Fizetési megoldás
Hírlevél
Látogató számláló
0
3
2
3
4
6
0
Tanúsítvány
SSL Certificate

Bankjegyek tartásfoka

Uncirculated (UNC): A tökéletesen megőrzött állapot, forgalomban nem volt. A papír tiszta és hajtatlan, nincs elszíneződés. A pénz sarkai szögletesek, nincsenek koptatva. (Megjegyzés: A lekerekített sarok gyakran a megtisztított, vagy "javított" állapotra utal.)


About Uncirculated (AU/aUNC): A szinte tökéletes állapot. Hajtatlan, a sarkokon kisebb hajtások nyomai látszódhatnak. A papír tiszta és világos, a fénye eredeti. A sarkok nincsenek lekerekítve.


Extremely Fine (EF/XF): Különösen szép. Legfeljebb három alig látható, vagy egy erős hajtás lehet rajta. A papír tiszta, nincs elszíneződés. A sarkok nincsenek lekerekítve.


Very Fine (VF): Nagyon szép, de látszik rajta a használat és kopás. A papíron minimális szennyeződés, vagy esetleges maszatolódás lehet. Nem hajtott vagy gyűrött. A szélek mutathatnak enyhe kopást, de nem foltosak, a sarkok nem teljesen lekerekítettek.


Fine (F): Több hajtás, törés van rajta. A papír puha, nem túl piszkos.Élek mutathat sok érintéstől, kisebb foltok a széleken. Színek világosak, de nem túl fényesek. Fél mm-nél kisebb szakadások is előfordulhatnak.


Very Good (VG): Sokat használt. Sarkoknál sok kopás és kerekítés, apró bemetszések, szakadások, néhány elszíneződés. Középen a hajtástól kis lyuk lehet. A VG pénzekből azonban nem hiányozhat egy rész sem (pl. a sarka le van szakadva).


Good (G): Erősen kopott, sokat használt, rengeteg hajtás. Kisebb darab hiányozhat. Tűlyukak, elszíneződés is tapasztalható.


Fair (FR): Szakadozott, koszos, nagyon sokat használt. Nagyobb darabok hiányoznak, foltok nagy részt kitakarnak.


Poor (P): Egy "rongy", erős használat nyomaival. Firka, celluxos ragasztás, lyukak, több mint 3 erős hajtás. Sarkai kerekdedek.

Webáruház készítés