Fizetési megoldás
Hírlevél
Látogató számláló
0
3
3
4
7
2
9
Tanúsítvány
SSL Certificate

Pénzérmék tartásfoka

Brilliant Uncirculated (BU): Csillogó verdefényes, nincs kopás, karcolás. PP: (proof) tükörfényes felületen mattírozott. 


Uncirculated (UNC): Az érme forgalomban nem, vagy gyakorlatilag nem volt. Hibátlan. Az érme felülete tiszta és karcolásmentes, elszíneződések, kopás nélküli. A perem ütődésektől mentes és éles. Az érme rendelkezik az eredeti, természetes fényével.


Almost Uncirculated (AUNC): Közel verdefényes állapot. Szinte tökéletes érme, kisebb elszíneződéssel, patinával. Előfordulhat enyhe, szabad szemmel nem látható karcolás az érmén. Az AU tartásfokú érmén nem lehet szabad szemmel látható karcolás. A perem ütődésektől, kopástól mentes. Az érme felülete természetes fényességgel rendelkezik.


Extremely Fine (XF): A legkiemelkedőbb részeken (pl. babérkoszorú levélerei, címerállatok finom részletei, haj, szakáll finom részletei, kitüntetések, ruházat gombjai ) kopott. Enyhe, szabad szemmel látható karcolások lehetnek a felületén. A felülete tiszta, csillogó, és természetes fényességgel rendelkezik. Az érme pereme ütődésektől mentes.


Very Fine (VF): A kiemelkedő részek (pl. címer, haj, szakáll, stb.) nagyobb, néhány mm-es területei kopottak, de az érme teljes motívuma világosan felismerhető. A használat látszik az érmén, pl. szabad szemmel látható karcolások, nagyobb kopott felületek. Az érmén minimális szennyeződés lehet, peremén minimális ütődés jelei láthatóak.


Fine (F): A kiemelkedő részek, (pl. fej, címer stb.) laposra kopottak. Az érme komoly mértékű használatot mutat, sok, szabad szemmel látható karcolással, egybefüggő kopással rendelkezhet és nagymértékű szennyeződés, kosz boríthatja. Pereme ütődés jeleit viselheti magán. Általános megjelenése alapján még elfogadható...


Very Good (VG): Sokat használt érme, amely nagyon sok szabad szemmel is jól látható karcolássokkal rendelkezik, erősen szennyezett felületű, peremén ütődések nyomait látjuk. Éppen csak elfogadható állapotú pénz.


Good (G): Azonosítható. A kopás komoly mértékű, de még a részletek felismerhetőek az érmén. Erősen szennyezett, a peremén ütődések nyomai vannak.

Webáruház készítés